Van Make IT Work naar Visma Solidbricks: 3 talenten aan het woord!

In 11 maanden een volleerde IT’er worden: kán dat? Wel als je Make IT Work volgt. Dit unieke omscholingstraject stoomt je in vijf maanden klaar tot IT’er. Vervolgens werk je minimaal zes maanden in een nieuwe functie bij een van de deelnemende werkgevers. Visma Solidbricks, bijvoorbeeld. Wij hebben ons team inmiddels verrijkt met verschillende talenten die vanuit dit programma bij ons aan de slag zijn gegaan. Keer op keer een perfecte match, want deze teamleden zijn nog steeds bij ons. Vandaag spreken we drie van hen over de reis hiernaartoe: Marjorie Koenen, Reinder Reinders en Marten Mulder.

“Er waren best wat ‘go-or-no-go-momenten

Voor Marten, die nu developer is in ons Task Manager Team, was vooral de binnenkomst spannend: “Ik kom uit de uitgeverswereld, maar ik wilde al langer in de IT werken. Omdat de mogelijkheden in mijn sector beperkt waren, besloot ik om mij in te schrijven voor Make IT Work. Er waren best wat ‘go-or-no-go-momenten’ voordat ik werd toegelaten. Maar toen ik eenmaal in de klas zat, dacht ik: ik red het wel. Het waren allemaal slimme, gemotiveerde mensen, dus dat zorgde voor een gezellige sfeer.”

Backend-developer Reinder, die momenteel in ons Core Team aan een volledig nieuw product werkt, zag aanvankelijk ook best op tegen de opleiding. “Als afgestudeerd filosoof kwam ik op een gegeven moment terecht bij een carrièrecoach, met wie ik Make IT Work ontdekte,” vertelt hij. “Het wordt aangeboden als een zware opleiding, maar ik vond de materie uiteindelijk best meevallen. Het zoeken naar een werkgever bleek de grootste uitdaging. Je moet jezelf namelijk pitchen op een banenmarkt.”

Marjorie, de teamlead van het team dat voor onze klant BPD is samengesteld, beaamt dit: “Ook voor mij was het vinden van een werkgever het lastigst. Ik was hiervoor projectleider en wetenschappelijk onderzoeker bij TNO. Daarom was ik niet erg thuis in de wereld van IT. Ik vond het lastig om een beeld van de IT-bedrijven te krijgen om zo te bepalen voor welk bedrijf ik zou willen werken.”

“Bij Visma Solidbricks krijg je echt de gelegenheid om je draai te vinden

Desondanks was de zoektocht naar een werkgever voor de drie talenten succesvol: Marten, Reinder en Marjorie kwamen terecht bij Visma Solidbricks, dat destijds nog IT-Solid heette. “Bij binnenkomst kreeg ik een rondleiding,” vertelt Reinder. Toen Wouter Boelaars, de huidige managing director van Visma Solidbricks, een praatje gaf, was Reinder om: “Ik dacht: dáár wil ik terechtkomen.”

Marten had hetzelfde gevoel: “Wouter leek mij een zeer sympathieke lead én zocht mensen die frontend-werk konden verrichten. Daar lag mijn interesse, dus ik ging op de bewuste afdeling aan de slag.”

Reinder kwam als laatste aan boord: “Toen ik binnenkwam, was er geen plek in het team. Twee jaar later nam Wouter contact met mij op. Hij sprak uitvoerig met me, maar hij keek niet naar mijn cv. ‘Ik wil mensen een kans geven,’ zei hij. En bij Visma Solidbricks krijg je echt de gelegenheid om je draai te vinden. In mijn huidige functie kan ik precies doen wat bij mij past.”

Marjorie had een soortgelijke ervaring: “Door de vragen die ik stelde, merkte Wouter dat ik ook functioneel en klantgericht ingesteld ben. Toen hij op zoek ging naar een teamlead die hem kon vervangen, vroeg hij: ‘Is dat iets voor jou?’ Ik vond het best snel, maar hij had er vertrouwen in en gaf mij een kans. Wouter heeft een goed beeld van waar mensen goed in zijn en waar zij dus het best op hun plek zijn.”

“Samen met twee andere ervaren collega-developers heeft Wouter mij met veel energie op weg geholpen,” vult Marten aan. “Zo heb ik snel veel kunnen bijleren over back- en frontend-development.”

Marjorie concludeert: “Als je nog niet zoveel ervaring hebt maar wel heel gemotiveerd bent, geeft Visma Solidbricks je een kans. Je wordt dan ook echt meegenomen. Mensen werken goed samen binnen de teams om een nieuwe developer op te leiden. Wij hebben bij Visma Solidbricks alle drie een functie waarin we goed op onze plek zijn.”

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwe blogs?
Laat dan hieronder uw e-mailadres achter!